Tuotteiden alkuperä

Tuotteet ovat tehneet länsi-afrikkalaiset taiteilija-käsityöläiset pienissä verstaissaan. Tuotteet on tehty laadukkaista materiaaleista eikä tuottamiseen ole käytetty lapsityövoimaa. Sankofa Design tuntee henkilökohtaisesti kaikki tuotteiden tekijät ja on päässyt seuraamaan, miten toiminta on vaikuttanut heidän liiketoimintansa ja elämänsä kehittymiseen. Tuotteiden osto auttaa suoraan paikallisia käsityöläisiä.

Tutustu muutamiin tuotteita valmistaviin taidokkaisiin käsityöläisiin:

Musa & Issaka batiikin teossa

Solmuvärjätyt kankaat ovat tehneet Musa ja Issaka, jotka nykyään asuvat Ghanassa. He ovat oppineet värjäyksen ammattilaisiksi kotimaassaan Guineassa. Guinealaiset kankaat ovat alueella tunnettuja laadustaan ja kauniista kuvioistaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aisha batiikkikankaiden teossa

Aisha osaa batiikin painannan taidot ja hänellä on silmää kauniille värien yhdistelmille ja kankaan kokonaisuuden näkemiselle. Alunperin hän on kotoisin Sierra Leonesta mutta on asunut Ghanassa ja vuosikymmeniä. Hän vakuuttaa, että kankaat ovat hyvälaatuisia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ninja

Ninja on yksi luottohenkilöistämme Ghanassa. Muutama vuosi sitten hän teki rumpuja veljensä pienellä verstaalla mutta pienellä avustuksella hän on onnistunut avaamaan oman kauppansa – ja pitänyt sen hyvin toiminnassa laajentaen sitä. Hän työhönsä omistautuminen on kantanut hedelmää ja hän onnistuu löytämään kauneimmat veistokset ja

valmistaa rummut, joita myös ammattimuusikot soittavat mielellään. Hän on ghanalaisesta Ga-heimosta ja on alkanut hiljalleen rakentaa omaa taloaan. Tällaisia kasvutarinoita on hieno olla todistamassa ja huomata, kuinka pienikin apu todella auttaa eteenpäin!